E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13190
Lasīšanai: 2 minūtes

Par darba pienākumiem puses vienojas darba līgumā vai amata aprakstā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2017
Nellija

Labdien! Vai darba devējam ir tiesības sociālās aprūpes nama aprūpētājām sakarā ar amata aprakstu uzlikt par pienākumu pildīt sekojošus darba pienākumus – veikt dzīvojamo telpu uzkopšanu apkopējas prombūtnes laikā, veļas pārzines prombūtnes laikā (brīvdienās, svētku dienās) veikt veļas mazgāšanu, medicīnas māsas prombūtnes laikā izsniegt nozīmētos medikamentus – bez papildu samaksas. Paldies par sapratni un atsaucību!

A
atbild:
23. novembrī, 2017
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Slēdzot darba līgumu, puses tajā vienojas par darbinieka amatu, arodu, specialitāti, kā arī veicamajiem darba pienākumiem, nosakot tos darba līgumā vai amata aprakstā.

Ja, noslēdzot darba līgumu, puses vienojās par to, ka sociālās aprūpes nama aprūpētāja veiks arī citus pienākumus, piemēram, uzkops telpas, izsniegs medikamentus u. tml., tad darbiniekam ir jāveic tie darba pienākumi, kas bijuši nolīgti darba līgumā.

Savukārt, ja, noslēdzot darba līgumu, puses nevienojās par minēto pienākumu veikšanu, darba devējam nav tiesību vienpusējā kārtībā, bez darbinieka piekrišanas, grozīt darba līgumu vai amata aprakstu, uzliekot par pienākumu veikt papildu darba pienākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas