E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13179
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par iespējām atpirkt zemi jāuzzina garāžu īpašnieku kooperatīvā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. novembrī, 2017
Sanda

Esmu iegādājusies garāžu kooperatīvā, kur zeme diemžēl pieder kooperatīvam vai konkrētai personai, nezinu. Mana kļūda. Vai ir iespējams šo zemi atpirkt no kooperatīva, lai arī zeme kļūst par manu privātīpašumu? Pārsteidzoši, ka tā ir noticis, jo šīs garāžas cēla īpašnieki par saviem līdzekļiem un nu kļuvuši par nomniekiem. Paldies!

A
atbild:
22. novembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Par zemi bija jāpainteresējas, pērkot garāžu. Ja tas nav darīts, vismaz tagad jāsazinās ar kooperatīva biedriem, atbildīgajām personām, jāaprunājas ar kaimiņos esošo garāžu īpašniekiem un jāuzzina, kam pieder zeme un vai vispār ir un kādas ir iespējas iegādāties zemi privātīpašumā.

Garāžu kooperatīvos vēsturiski ir veidojušās ļoti dažādas situācijas. Nereti ir arī tā, ka zeme pieder kādai citai personai, nevis kooperatīvam. Zemes īpašnieks to var pārdot, ja vēlas, vai nepārdot, bet iekasēt nomas maksu par zemi. Persona, kuras nekustamā īpašuma tiesības ir nostiprinātas zemesgrāmatā, ar savu īpašumu likuma ietvaros var brīvi rīkoties, ja zemei nav aprobežojumu, kas ierakstīti zemesgrāmatā (Civillikuma 1036. pants).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas