E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13171
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Vai daudzbērnu ģimenei zemāka valsts nodevas likme attiecas uz vienu īpašumu?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. novembrī, 2017
Valdis

Labdien! Grozījumi noteikumos Nr. 1250 "Noteikumi par valsts nodevu par īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā" paredz papildināt tos ar 7.3 punktu, nosakot, ka nekustamajam īpašumam, ko iegūst daudzbērnu ģimenes vecāks, piemēro 0,5% valsts nodevas likmi. Iepriekš tika piemērota 2% likme. Man ir jautājums, vai šis atvieglojums ir attiecināms uz viena nekustamā īpašuma iegādi vai arī vairākiem īpašumiem, ko iegādājies kāds no daudzbērnu ģimenes vecākiem?

A
atbild:
21. novembrī, 2017
Tieslietu ministrija
Lana Ivulāne, Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste
AS "Attīstības finanšu institūcija Altum"
Sandra Eglīte, sabiedrisko attiecību speciāliste

Samazinātā valsts nodevas par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā likme valsts sniegtās palīdzības dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai ietvaros attiecas uz iegūto pirmo nekustamo īpašumu. Nereti ar vienu pirkuma līguma priekšmetu tiek iegūts gan dzīvokļa īpašums un tā sastāvā ietilpstošā kopīpašuma domājamā daļa no dzīvojamās mājas, gan domājamā daļa no atsevišķā nodalījumā ierakstītās nedzīvojamās telpu grupas, piemēram, pazemes autostāvvietas, gan arī kopīpašuma domājamā daļa no zemes, uz kuras atrodas dzīvojamā māja. Šādā gadījumā samazinātā valsts nodevas likme tiks piemērota pirmajam (jeb vienam no) nekustamajam īpašumam, kas tiek iegādāts valsts atbalsta programmas ietvaros.

Ģimene ar bērniem (vienu, diviem, trīs vai vairāk) mājokli ar “Altum” īstenotās valsts atbalsta programmas atbalstu var iegādāties vienu reizi, attiecīgi arī atlaide īpašuma reģistrēšanai zemesgrāmatā var tikt piemērota vienu reizi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas