E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13161
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai Igaunijas pavalstnieks var mantot visu nekustāmā īpašuma kompleksu Rīgā?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. novembrī, 2017
Stepans Klimovs

Cienījamie konsultanti! Notikums: Nekustāmā īpašuma Rīgā ( zeme un ēkas komplekss, kas atgūts denacionalizācijas procesā) īpašnieks, dzīvojošs Tartu, Igaunijas pilsonis, nodokļu maksātājs Latvijā, kas pats kārtojis savu grāmatvedību, pats maksājis nodokļus no sava bankas norēķinu konta, ir miris. Jautājums: Vai viņa dēls, Igaunijas pavalstnieks, saskaņā ar testamentu var mantot visu nekustāmā īpašuma kompleksu vai tikai ēkas? Ar cieņu un iepriekšēju pateicību!

A
atbild:
05. decembrī, 2017
Latvijas notārs
Anta Maldupe-Krūmiņa, zvērināta notāre, padomes priekšsēdētāja vietniece

Jūs savā jautājumā norādāt, ka šā brīža īpašnieka dēls ir Igaunijas pavalstnieks. Ņemot vērā, ka juridiskie termini “pilsonis” un “pavalstnieks” nav sinonīmi un termini “pavalstnieks” un “pavalstniecība” joprojām lietojami tikai attiecībā uz valstīm, kas ir monarhijas (atzīts LZA Terminoloģijas komisijas lēmumā), pieņemu, ka Jūs savā jautājumā esat neprecīzi norādījis minēto faktu.

Vienlaikus vēlos atzīmēt, ka saskaņā ar likuma “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” 20. pantu kā viens no uzskaitītajiem darījuma subjektiem, kas var iegūt īpašumā zemi, ir arī Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi. Citas minētajā pantā neminētās fiziskās un juridiskās personas var iegūt īpašumā zemi ar ierobežojumiem, kas noteikti minētajā likumā, bet minētie ierobežojumi darījumiem ar zemes īpašumiem neattiecas uz zemes iegūšanu īpašuma mantošanas ceļā. Lai saņemtu precīzu atbildi un skaidrojumu Jūsu situācijai, iesaku vērsties pie jebkura zvērināta notāra. Mājaslapā www.latvijasnotars.lv ir norādīts visu Latvijas notāru saraksts, prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas