E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13085
Lasīšanai: 2 minūtes

Iesniegums tiesā par uzturlīdzekļu parāda piedziņu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. oktobrī, 2017
Ilze

Labdien! Pēc šķiršanās bijušais vīrs nemaksā uzturlīdzekļus. Parāds par 8 mēnešiem diviem bērniem. Kā pareizi iesniegt tiesā iesniegumu par summu līdz brīdim, kad iesniedzu iesniegumu Uzturlīdzekļu garantiju fondā, jo no tā brīža maksā valsts? Vēlos atgūt to summu, kas ir līdz brīdim, kad iesniedzu iesniegumu Uzturlīdzekļu garantiju fondā. Ir notariāli apstiprināta vienošanās par minimālo summu 100 eiro par bērnu.

A
atbild:
24. novembrī, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Lietas par maza apmēra prasībām tiesa izskata prasības tiesvedības kārtībā pēc tiesvedības vispārējiem noteikumiem, ievērojot Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā paredzētos izņēmumus. Minētā kārtība tiek piemērota prasībām, kur galvenais parāds vai prasībā par uzturlīdzekļu piedziņu maksājumu kopsumma prasības iesniegšanas dienā nepārsniedz EUR 2100.

Lietas par maza apmēra prasību ierosināšana un izskatīšana pieļaujama tikai prasībās par naudas piedziņu, ja pamatparāds nepārsniedz EUR 2100, un uzturlīdzekļu piedziņu. Ja pamatparāda summa – parāds par 8 mēnešu nesamaksātajiem uzturlīdzekļiem – pārsniedz EUR 2100, tad ir sniedzama prasība vispārējās prasības kārtībā.

Maza apmēra prasības piedziņai ir aizpildāma tipveida veidlapa (pieejama Latvijas tiesu e-pakalpojumu portāla sadaļā “Pakalpojumi” > “E-veidlapas”), pievienojot attiecīgos dokumentus (pierādījumus), un divos eksemplāros ir iesniedzama tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas