E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12966
Lasīšanai: 2 minūtes

Optometriķu darbība netiek uzraudzīta

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2017
Dana

Kas Latvijā kontrolē darba kvalitāti optikas un optometrijas jomā?

A
atbild:
14. novembrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Veselības inspekcija atbilstoši kompetencei veic ārstniecības iestāžu un ārstniecības personu uzraudzību, kā arī veic medicīnas ierīču (brilles, ietvari, kontaktlēcas, lēcu tīrāmie šķidrumi) uzraudzību un kontroli. Optikas saloni netiek klasificēti kā ārstniecības iestādes, kā arī optometriķi nav ārstniecības personas, līdz ar to šīs jomas uzraudzība pašlaik netiek regulēta.

Uzreiz jāpiebilst, ka 2020. gada 1. janvārī situācija mainīsies, jo spēkā stāsies grozījumi Ārstniecības likumā, kas papildina likuma 45.1 panta pirmo daļu ar vārdu "optometrists". Tas nozīmē, ka līdz ar grozījumu stāšanos spēkā arī optometrists būs uzskatāms par funkcionālo speciālistu jeb ārstniecības personu, kas ieguvusi otrā līmeņa profesionālo augstāko medicīnisko izglītību un darbojas atbilstoši savai kompetencei ārstniecībā un kuras darbību attiecīgi uzrauga Veselības inspekcija.

Jebkurā gadījumā ar sūdzībām par pakalpojuma kvalitāti var vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, kas palīdz risināt patērētāju strīdus arī optikas un optometrijas jomā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas