E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12962
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Nodokļu maksātājam jāiesniedz VID iesniegums par pieteikšanos atbalstam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2017
Kristiāns

Jaunais atbalsts nodokļu parādniekiem un iepriekšējās amnestijas pieredze. Man ir jautājums, vai fiziskai personai, kurai ir parāds par nodokļiem, ir arī tiesas spriedums, kurā pieņemts lēmums piedzīt nodokļu parādu no fiziskas personas, spriedums jau stājas spēkā, bet vēl nav izpildīts. Vai minētai personai ir iespējams saņemt nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanai paredzēto atbalsu, kas ir paredzēts Nodokļu maksātājiem nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanai paredzētā atbalsta likumā?

A
atbild:
13. oktobrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nodokļu maksātājiem nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanai paredzētā atbalsta likuma 11. pantā ir noteikta kārtība, kad iespējams saņemt atbalstu nokavēto nodokļu maksājumu piedziņas gadījumā:

(1) Nodokļu maksātājam, kura nokavēto nodokļu maksājumu piedziņa uzsākta likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā kārtībā, ir tiesības pieteikties atbalstam. Nodokļu maksātājs sedz lēmuma par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu izpildes izdevumus.

(2) Ja atbalsta pamatparāds, ar to saistītā nokavējuma nauda un soda nauda ir nodota tiesu izpildītājam piedziņai, Valsts ieņēmumu dienests, saņemot nodokļu maksātāja iesniegumu par pieteikšanos atbalstam, nosūta pieprasījumu zvērinātam tiesu izpildītājam, lai viņš sniedz informāciju par to, vai nodokļu maksātājs ir samaksājis lēmuma par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu izpildes izdevumus.

(3) Ja nodokļu maksātājs nav samaksājis šā panta pirmajā daļā minētos piedziņas izpildes izdevumus, Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu par atteikumu piemērot atbalstu.

(4) Atbalsta laikā neuzsāk izpildes lietvedību par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu, bet uzsākto lietvedību aptur attiecībā uz tiem nodokļu parādiem, par kuriem Valsts ieņēmumu dienests ir pieņēmis lēmumu par atbalsta piemērošanu. Šādā gadījumā likuma "Par nodokļiem un nodevām" 26.1 pantā minētie nodokļu administrācijas lēmumu izpildes nodrošinājuma līdzekļi tiek saglabāti.

(5) Ja lēmums par atbalsta piemērošanu ir zaudējis spēku, nokavētie nodokļu maksājumi tiek piedzīti likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā kārtībā.

Atbalstu administrē Valsts ieņēmumu dienests. Saņemot nodokļa maksātāja iesniegumu, VID lemj par atbalsta piemērošanu konkrētam nodokļu maksātājam.

VID mājaslapā ir plaša informācija par atbalsta pasākumu, kā arī ieteikts jautājumu vai neskaidrību gadījumā zvanīt uz VID informatīvo tālruni 6712000, izvēloties pirmo tēmu “Nodokļi”, konsultēties klātienē ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī uzdot savu jautājumu VID mājaslapas sadaļā “Kontakti” –“Uzdot jautājumu VID”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas