E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12945
Lasīšanai: 2 minūtes

Izpildu raksts jānodod izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. oktobrī, 2017
Dace

Jautājums par uzturlīdzekļu piedziņu. Apmēram pirms 1,5 gadiem iesniedzu prasību tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu no bērna tēva. Spriedums bija man pozitīvs – bērna tēvam jāapmierina prasība pilnā apjomā. Tajā laikā atguvu visu, ko bērna tēvs bija parādā (no piedzinējiem), turklāt viņš solīja, ka uz priekšdienām maksās brīvprātīgi un regulāri, bet tā nenotika. Šobrīd viņš atkal ir iekavējis aptuveni 4–5 mēnešu maksājumus, visu laiku aizbildinās ar citiem maksājumiem un to, ka priekšnieks neizmaksājot algu. Kā man rīkoties, ja vēlos atgūt visu parādu, kas šobrīd sakrājies? Vai otrreiz jāvēršas tiesā vai tikai pie tiesu izpildītāja? Vai visi dokumenti jāsniedz pa jaunu un vēlreiz tam visam jāiet cauri?

A
atbild:
10. oktobrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Sniegt jaunu prasību tiesā nav nepieciešams, jo arvien spēkā ir iepriekš pieņemtais tiesas spriedums. Saskaņā ar to bērna tēvam ir uzkrājies jauns uzturlīdzekļu parāds. Lai to piedzītu, Jums ir tiesības ar izpildu rakstu atkārtoti vērsties pie zvērināta tiesu izpildītāja (ZTI), lai uzsāktu parāda piedziņu. 

Papildus informējam, ka pēc izpildu raksta iesniegšanas ZTI Jūs varat iesniegt uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai, lai turpmāk saņemtu regulārus uzturlīdzekļu maksājumus parādnieka vietā.

Ērtākais veids, kā pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai, ir izmantot portālā www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu “Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai”. Šī pakalpojuma izmantošanai nepieciešams reģistrēties, izmantojot internetbankas pieejas datus, kas dod iespēju elektroniski aizpildīt iesnieguma veidlapu un nosūtīt fonda administrācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas