E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12932
Lasīšanai: 2 minūtes

Likumprojekts, lai saglabātu vidējās iemaksu algas aprēķina iepriekšējo kārtību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. oktobrī, 2017
Liene

Labdien! Esmu lasījusi par izmaiņām vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķinā, sākot ar 2018. gadu. Vai es pareizi saprotu, ka, aprēķinot slimības pabalstu slima bērna kopšanai, tiks ņemta vērā iemaksu alga par 12 mēnešu periodu, atskaitot pēdējos divus mēnešus, un tās kopsummu dalīs ar 365 (nevis, kā tagad, no 365 atņems to dienu, kas pavadītas uz slimības lapas B, skaitu). Jautāju, jo bērni mēdz slimot, diemžēl diezgan bieži, līdz ar to šādas izmaiņas var būtiski samazināt pabalsta apmēru. Lasīju arī, ka šo normu grasījās atcelt vēl 2017. gada jūlijā, tomēr tā arī neatcēla, līdz ar to izskatās, ka izmaiņas stāsies spēkā?

A
atbild:
30. oktobrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Saeimā 18. oktobrī ir iesniegts Ministru kabineta 17. oktobra sēdē atbalstītais Labklājības ministrijas sagatavotais likumprojekts  “Grozījumi likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu””, ar kuru tiek atceltas normas, kas paredzēja mainīt maternitātes, paternitātes, vecāku un slimības pabalsta aprēķināšanas kārtību.

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka vienlaikus likuma pārejas noteikumi tiek papildināti ar normu, lai paredzētu, ka no 2020. gada 1. janvāra tiek noteikts vienāds vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas algoritms.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas