E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12899
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba devējam nav pieejama darbinieka privātā informācija portālā “Latvija.lv”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. oktobrī, 2017
Ance

Labdien! Pirms septiņiem gadiem aizgāju no darba. Tiesa, rakstīju atlūgumu, īsti neatminos, vai palikām pie manas uzteikšanas, vai tomēr abpusēji vienojāmies. Tagad, buroties cauri “Latvija.lv” mājaslapai, uzgāju, ka darba devējs man ir uzteicis! Vai tā maz drīkst sniegt nepatiesu informāciju? Cieņu aizskaroši, jo šī informācija taču ir pieejama arī maniem turpmākajiem darba devējiem?! Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
20. oktobrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Portālā “Latvija.lv”, autentificējoties ar internetbankas starpniecību vai ID karti, informāciju par sevi, apdrošināšanas stāža periodiem var iegūt tikai pati privātpersona. Cik saprotams, Jūs esat skatījusies e-pakalpojumu “Informācija par sociālās apdrošināšanas iemaksām un apdrošināšanas periodiem”, kurā tiek norādīts arī darba attiecību pārtraukšanas pamatojums.

Darba devējam nav pieejama darbinieka personiskā informācija par iepriekšējām darbavietām vai darba attiecību pārtraukšanas iemesliem. Darbinieks arī pats izvēlas, ko norādīt savā CV potenciālajam vai nākamajam darba devējam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas