E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12829
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
2
2

Starpbanku pārskaitījumi dažādās valūtās nav valūtas maiņa

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. septembrī, 2017
Kārlis

Vai pastāv regulējums, ierobežojumi vai pienākumi attiecībā uz valūtas maiņu starp divām fiziskām personām gadījumā, ja persona A personas B kontā Latvijā ieskaita naudas summu eiro, bet persona B nodrošina valūtu personai A tādā pašā vērtībā citā valstī ārpus Eiropas Savienības?

A
atbild:
16. janvārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valūtas maiņas darījumi ir iespēja mainīt vienu valūtu pret citu pēc bankas noteiktā valūtas kursa. Tātad valūtas konvertācija notiek caur banku un saskaņā ar bankas noteikumiem. Tādā gadījumā tā ir valūtas maiņa.

Savukārt, pārskaitot uz jebkuru banku summu eiro un saņemot naudu citā valūtā, tā nebūs valūtas maiņa tādā izpratnē, kā bankā notiek valūtas maiņa, bet gan civiltiesisks darījums starp diviem klientiem, starpbanku pārskaitījumi klientu savstarpēji noslēgtu līgumu ietvaros.

Regulējums ir tiesību aktos noteiktās darbības pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Bankai likumā noteiktos gadījumos ir pienākums veikt klienta izpēti, vērtēt darījumu un prasīt papildu dokumentus par klienta naudas izcelsmi, kā to paredz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums un atbilstoši tam izdotie atbildīgo institūciju normatīvie dokumenti.

Lieguma pārskaitīt naudu un saņemt naudu nav, pat ja summas ir lielas, ja vien var pierādīt, ka naudai ir legāla izcelsme.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas