E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12808
Lasīšanai: 2 minūtes

Grozījumu projekts: no 2018. gada nemainīsies vidējās iemaksu algas noteikšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. septembrī, 2017
Agnese

Labdien! Jautājums saistībā ar vidējās iemaksu algas aprēķināšanu vecāku pabalstam. Plānotais dzemdību datums ir 18. novembris. Pēcdzemdību slimības lapa beigsies 2018. gada janvāra sākumā, līdz ar to vecāku pabalsta izmaksa tiks sākta, sākot ar 2018. gadu. Mani interesē, vai aprēķināšanas metodes tiks izmantotas, kā tas ir 2017.  gadā, vai tomēr tiek uzskatīts, ka apdrošināšanas gadījums iestājies periodā no 2018. gada, lai gan bērniņš ir dzimis 2017. gadā, un tiks piemērota jaunā aprēķina kārtība, kas šobrīd, kā saprotu, vēl īsti nav skaidra. PS aprēķina periodā nav bijusi iemaksu alga bērnu kopšanas atvaļinājuma dēļ, kā arī esmu gan darba ņēmējs, gan pašnodarbinātais.

A
atbild:
16. oktobrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta 17. oktobra sēdes darba kārtībā ir iekļauts likumprojekts “Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu””, ar kuru tiek izslēgti likuma pārejas noteikumu 31. un 34. punkts, kas no 2018. gada paredzēja jaunu vidējās iemaksu algas aprēķināšanas kārtību. Ja valdība atbalstīs likumprojektu, sagatavotie grozījumi vēl jāpieņem Saeimai.

Jums ir iespēja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā noskaidrot, kā tiks aprēķināts vecāku pabalsts individuālā gadījumā. Saziņas iespējas VSAA mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas