E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12756
Lasīšanai: 2 minūtes

Informācijas sniegšana ir labas pārvaldības prakses apliecinājums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2017
Ints

Vai dzīvokļu īpašnieku biedrībai ir pienākums un tiesības izsniegt konkrētam dzīvokļa īpašniekam (ne visu dzīvokļu īpašumu īpašnieki ir dzīvokļu īpašnieku biedrības biedri) dzīvokļu īpašnieku kopības balsojuma dokumenta, kurš satur visu dzīvokļu īpašnieku sarakstu (vārds, uzvārds, telpu grupas adrese, personas kods, paraksts u. tml.), atvasinājumu vai ļaut ar to iepazīties, neaizsedzot fizisko personu datus? Ja jā, tad kā?

A
atbild:
15. septembrī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš pauž viedokli, ka pēc labas pārvaldības prakses Dzīvokļu īpašnieku biedrībai (DzĪB) būtu jāļauj dzīvokļa īpašniekam iepazīties ar sapulces protokolu, kurā atspoguļots tās dalībnieku balsojums. Ja Jūs interesē balsojums par kādu konkrētu jautājumu, biedrības valde var izsniegt protokola izrakstu tieši par to.

„Tas ir komunikācijas jautājums,” uzsver V. Peipiņš. „Es savā praksē pēc dzīvokļu īpašnieku sapulces vienmēr visiem dzīvokļu īpašniekiem pastkastītēs piegādāju protokola izrakstu par nolemto, lai visiem ir pieejama informācija.”

Viņš arī skaidro, ka tad, ja dzīvokļa īpašnieks gatavojas apstrīdēt dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumu, viņam biedrības valdei jānosūta rakstisks pieprasījums par nepieciešamo informāciju. Ja biedrība to neizsniedz un nedod atbildi, tad, ierosinot tiesvedību, šo iesniegumu var iesniegt kā pierādījumu par ziņu nesniegšanu un lūgt tiesai to pieprasīt no nama apsaimniekotāja. V. Peipiņš vienlaikus arī norāda, ka normatīvajos aktos nav norādīts, ka biedrībai obligāti būtu jāsniedz dzīvokļa īpašnieka prasītās ziņas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas