E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12742
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Publisko iepirkumu pretendenta vienošanās par nodokļu parāda samaksu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. septembrī, 2017
Hermanis

Labdien! Vai publiskajā iepirkumā var uzvarēt pretendents, kuram ir nodokļu parāds, turklāt tad, ja tas ir vienīgais pretendents. Vai pamatots ir iepirkumu komisijas lēmums, ka pretendents iesniedzis dokumentu, kas apliecina, ka tas vienojies par nodokļu parāda samaksu.

A
atbild:
11. septembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Publisko iepirkumu likums paredz: apliecinājumam tam, ka nav nodokļu parādu, tai skaitā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu, kas kopsummā Latvijā pārsniedz 150 eiro, jāiesniedz izdruka no Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmas vai Valsts ieņēmumu dienesta izziņa par to, ka nav attiecīgo nodokļu parādu, pašvaldības izdota izziņa par to, ka nav nekustamā īpašuma nodokļa parādu.

Līdz pieteikumu vai piedāvājumu iesniegšanas termiņa pēdējai dienai vai arī dienai, kad pieņemts lēmums par iespējamu iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu, jāiesniedz kopija no Valsts ieņēmumu dienesta vai pašvaldības kompetentas institūcijas izdota lēmuma par nodokļu samaksas termiņa pagarināšanu vai atlikšanu vai kopija no vienošanās ar Valsts ieņēmumu dienestu par nodokļu parāda nomaksu, vai citi objektīvi pierādījumi par nodokļu parādu neesamību.

Nodokļu nomaksas termiņa pagarināšanas vai atlikšanas, kā arī vienošanās noteikumi ir paredzēti likumā “Par nodokļiem un nodevām”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas