E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12715
Lasīšanai: 2 minūtes

Pacientam ir tiesības saņemt informāciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2017
Vineta Skangale

Labdien! Ādas ārsts atklāja man melanomu un nosūtīja pie vietējā ķirurga, kurš izgrieza. Histoloģija – ļaundabīga melanoma 1. stadijā. Pēc tam ģimenes ārsts nosūtīja mani pie onkoloģijas ķirurga, kurš nepateica pilnīgi neko. Neko arī nelika darīt. Esmu nesaprašanā. Nezinu, kas man tālāk jādara. Pie kā man jāgriežas? Esmu nobažījusies par savu veselību.

A
atbild:
07. septembrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Pacienta tiesības saņemt informāciju ir noteiktas Pacientu tiesību likuma 4. pantā, kur cita starpā trešajā daļā noteikts: “Pacientam ir tiesības saņemt no ārstējošā ārsta informāciju par savu veselības stāvokli, tajā skaitā par slimības diagnozi, ārstēšanas, izmeklēšanas un rehabilitācijas plānu, prognozi un sekām, arī slimības radītajiem funkcionēšanas ierobežojumiem, profilakses iespējām, kā arī tiesības pēc ārstniecības ietvaros veiktas izmeklēšanas un ķirurģiskās vai cita veida invazīvās iejaukšanās saņemt informāciju par ārstniecības rezultātiem, par iepriekš neparedzētu iznākumu un tā iemesliem.”

LV portāls nevar komentēt ārsta, pie kura vērsāties, komunikācijas stilu. No situācijas apraksta gan saprotams, ka konkrētais ārsts nav Jūsu ārstējošais ārsts. Tāpēc aicinām vispirms sīki izrunāt Jūsu veselības stāvokli ar savu ģimenes ārstu un varbūt lūgt izsniegt nosūtījumu pie cita speciālista, kurš ir speciālists dermatoloģijā un onkoloģijā, ar kuru, iespējams, izveidosies labāks savstarpējais kontakts. Kā LV portālam iepriekš norādījis Nacionālais veselības dienests, attiecībā uz papildu valsts apmaksātu konsultāciju pie cita onkologa ierobežojumu nav. Nepieciešams ir ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījums, kā arī onkologam ir jābūt līgumattiecībās ar valsti, lai sniegtu valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas