E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12706
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Ekonomika
1
9
1
9

Par ceļa labošanu jāraksta iesniegums un jāprasa atbilde

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2017
Dzintra Ceriņa

Labdien! Nu jau mēnesi pieciešam apvedceļu uz 4 lielām ražotnēm, vidēji vienā minūtē viena smagā automašīna (fūre, jūras konteiners u. c.). Māja no ceļa atrodas 3 metru attālumā, otrā pusē ceļam mums piederošā zeme. Lielo lietu laikā izveidojās bedre, kurā tika iegāzti nofrēzētā asfalta pārpalikumi, kas pēc MK noteikumiem ir bīstamie atkritumi un ir jāpārstrādā. Esam lūguši pašvaldību, lai sakopj asfalta pārpalikumu un ieklāj atbilstoši šķembas vai granti. Lūgums tiek ignorēts. Kā rīkoties tālāk?

A
atbild:
02. oktobrī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
  1. Tā kā jautājumā nav norādīts ceļa statuss – vai tas ir komersanta vai pašvaldības ceļš –, nav iespējams sniegt arī pietiekami konkrētu atbildi.
  2. Ja tas ir komersanta ceļš, tad jāraksta iesniegums uzņēmuma vadībai ar sūdzību par ceļa slikto stāvokli un prasību ceļu salabot. Uzņēmuma vadībai uz Jūsu iesniegumu būtu mēneša laikā jāsniedz rakstiska atbilde par ceļa labošanas darbiem un termiņu, līdz kuram tas tiks izdarīts. Ja komersants neatbild, tālāk varat vērsties ar rakstisku sūdzību vietējā pašvaldībā. Visticamāk, lai panāktu ceļa salabošanu, Jums būs vajadzīga gana liela pacietība, neatlaidība un laika patēriņš. Ja ceļa defekta dēļ nodarīti bojājumi Jūsu privātajam transpotlīdzeklim, varat aicināt pašvaldības policiju, lai sastāda attiecīgu protokolu, un vērsties tiesā ar prasību, lai ceļa īpašnieks atlīdzina radušos zaudējumus.
  3. Ja ceļš ir pašvaldības pārraudzībā, tad iesniegums (ierakstītā vēstulē) jānosūta pašvaldībai, kam savukārt ir pienākums sniegt oficiālu rakstisku atbildi ar situācijas skaidrojumu un informāciju par problēmas risinājumu. Ar mutvārdu komunikāciju šajā gadījumā nepietiek, jo tā nevienam no sarunas dalībniekiem īsti nav saistoša. Ja pašvaldība negrasās ceļu labot, varat vērsties ar iesniegumu AS “Latvijas valsts ceļi” (LVC), kuras pienākumos ir sekot, kā pašvaldības uztur savus ceļus. To nosaka Ministru kabineta  noteikumi Nr. 529 “Pašvaldību autoceļu uzturēšanas pārraudzības kārtība”. Noteikumi gan paredz, ka LVC pārbaude katrā pašvaldībā jāveic reizi gadā, taču, ja situācija ir kritiska un par to saņemtas iedzīvotāju sūdzības (iespējams, ka sliktā ceļa dēļ ciešat ne tikai Jūs, bet vēl kādu apkārtējo māju iedzīvotāji), attiecīgā ceļa apsekošana var notikt ātrāk.
Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas