E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12521
Lasīšanai: 2 minūtes

Pieteikšanās mantojumam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. augustā, 2017
Solvita

Labdien! Jautājums ir par mantojuma saņemšanu pēc likuma (testaments nav bijis sastādīts). Ja no mantojuma saņemšanas atsakās gan sieva, gan bērni, vai mazbērni drīkst pieteikties mantojuma saņemšanai?

A
atbild:
20. augustā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Jā, mazbērni ir pirmās šķiras mantinieki, kam ir prioritāte mantojuma saņemšanā pēc laulātā un mirušās personas bērniem.

Lai sāktu mantojuma lietu, mantošanas iesniegums jāiesniedz zvērinātam notāram, kas praktizē tajā apgabaltiesas darbības teritorijā, kur bija mantojuma atstājēja pēdējā deklarētā dzīvesvieta, bet, ja tā nav zināma, – pēc mantojamās mantas vai tās galvenās daļas atrašanās vietas. Mājaslapā www.latvijasnotars.lv ir norādīts visu Latvijas notāru saraksts, prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Ejot pie notāra, līdzi jāņem sava pase vai personas apliecība, mantojuma atstājēja miršanas apliecība, radniecību pierādošie dokumenti (dzimšanas apliecības, laulības apliecības), kā arī mantojamās mantas saraksts un novērtējums, ja mantojums nesastāv tikai no nekustamā īpašuma. Tāpat notāram būs jānorāda visi pārējie mantinieki.

Vairāk lasiet LVportāla rakstā “Kas var pieteikties uz mantojumu?”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas