E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12400
Lasīšanai: 3 minūtes

Parādniekam ir jākomunicē ar tiesu izpildītāju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2017
Natalja

Labdien! Palīdziet tikt skaidrībā. Mans darba devējs tiesu izpildītāja kontā pārskaita 30% no manas ikmēneša algas, atlikušo minimālo summu es saņemu līdz mēneša desmitajam datumam. Tā iznāca, ka algu par jūniju grāmatvede pārskaitīja 30.jūnijā, nevis pirmajos jūlija datumos, līdz ar to man par jūniju bija divi algas pārskaitījumi. Kad aizgāju uz “Latvijas Pastu” pēc algas (man tur ir rēķins), izrādījās, ka minimālo algu par jūniju tiesu izpildītājs jau ir noņēmis – un tas, ņemot vērā, ka mans darba devējs viņa labā jau atskaitīja 30%. Proti, es paliku vispār bez līdzekļiem. Biju aizgājusi uz tiesu izpildītāja biroju, uzrakstīju iesniegumu ar lūgumu atgriezt man algu. Nekādas atbildes. Vēlos zināt, vai tiesu izpildītāja rīcība vispār ir likumīga. Paldies!  

A
atbild:
24. jūlijā, 2017

Jūs esat rīkojusies pareizi, rakstot tiesu izpildītājam iesniegumu ar lūgumu atgriezt no konta noņemtos naudas līdzekļus, jo tā ir darba samaksa un tiesu izpildītājs uz to jau vērš piedziņu saskaņā ar Civilprocesa likuma 594. panta nosacījumiem. Saskaņā ar Iesniegumu likuma 5. panta normām jebkuru iesniegumu izskata un uz to atbild viena mēneša laikā. Parasti gan praksē šādus iesniegumus tiesu izpildītājs izskata un atbild aptuveni nedēļas laikā.

Vienlīdz jānorāda, ka  nav pamata domāt, ka tiesu izpildītājs būtu pārkāpis savas pilnvaras. Ieturējumu veikšana no darba samaksas un konta apķīlāšana ir piespiedu izpildes līdzekļi, ko saskaņā ar Civilprocesa likuma 557. panta normām piespiedu izpildes procesā piemēro tiesu izpildītājs.

Jāatgādina, ka tiesu izpildītājs, apķīlājot parādnieka kontu, neredz, kādi naudas līdzekļi parādniekam tur atrodas un ienāk. Jums par to ir pašai jāpaziņo tiesu izpildītājam. Rakstiet tiesu izpildītājam iesniegumu ar lūgumu atbloķēt kontu, norādot, ka uz to saņemat darba samaksu. Pievienojiet iesniegumam klāt konta pārskatu par pēdējiem trim mēnešiem, kur tas ir redzams. Parasti šādos gadījumos tiesu izpildītājs nāk parādniekam pretī un algas kontu atbloķē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas