E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12397
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Par darba ņēmēja tiesībām uz maternitātes pabalstu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2017
Anna

Sveicināti! Vēršos pie Jums ar šādu jautājumu: 29. aprīlī tika uzteiktas darba attiecības, 3. maijā stājos dekrēta atvaļinājumā ( dekrēta naudu esmu saņēmusi). Pēc dzemdībām vērsos vienā no reģionu nodaļām, lai iesniegtu pēcdzemdību lapu un nokārtotu pārējos pabalstus. Man atbildēja, ka varu saņemt tikai vienu no pabalstiem, jo neesmu bijusi darba attiecībās, stājoties dekrētā, arī dekrēta nauda man būšot jāatmaksā valstij. Vai tiešām ir pieļauta kļūda un dekrēta naudu esmu saņēmusi nelikumīgi, tā būs jāatmaksā un es nevarēšu saņemt nevienu no pabalstiem, kuri pienāktos tad, ja būtu darba attiecībās dekrēta pieprasīšanas dienā? Esmu ļoti noraizējusies, jo tad sanāk, ka skaitos bezdarbniece ar bērnu uz rokām tikai tā iemesla dēļ, ka darba attiecības ir izbeigtas nieka 5 dienas ātrāk pirms stāšanās dekrētā. Man ieteica sazināties ar darba devēju un noskaidrot šo situāciju, uzrakstot jaunu atlūgumu ar 3. maija datumu. Vai tas ko mainītu, un vai nav jāraksta tad atlūgums ar 4. maiju? Ar bažām gaidu atbildi. Kā man rīkoties?

A
atbild:
21. jūlijā, 2017
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Anita Jakseboga, Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

Likuma "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu" 4. pantā noteikts, ka tiesības uz maternitātes, paternitātes, vecāku, slimības pabalstiem ir personām, kuras sociāli apdrošinātas saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu", tas ir, darba ņēmējiem.

Tātad, ja persona grūtniecības atvaļinājuma pirmajā dienā nav darba  attiecībās, tad viņai nav tiesību uz maternitātes pabalstu un arī uz vecāku pabalstu.

Vienīgais izņēmums ir noteikts likuma 8. pantā, un tas attiecas uz sievietēm, kuras atlaistas no darba sakarā ar darba devēja likvidāciju. Tātad, ja sieviete ir atbrīvota no darba tāpēc, ka  uzņēmums tiek likvidēts, viņai 210 dienu laikā pēc atbrīvošanas no darba saglabājas tiesības uz maternitātes pabalstu.

Tā kā jautājumā nav norādīti personas dati, nav iespējams pārbaudīt maternitātes pabalsta par grūtniecības atvaļinājuma laiku piešķiršanas likumību. Iespējams, ka pabalsta piešķiršanas dienā no Valsts ieņēmumu dienesta vēl nebija saņemta informācija par darba ņēmēja statusa zaudēšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas