E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12268
Lasīšanai: 2 minūtes

Informācija par parādu lietu jālūdz tiesu izpildītājam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. jūnijā, 2017
Silvija

Labdien! 2003. gadā man tika izsniegta ceļu pārkāpuma kvīts 5 latu vērtībā, kura tika nomaksāta. Tagad, pēc 14 gadiem, man uz ārzemju adresi atnāca vēstule no tiesu izpildītāja, ka parāds ir uzaudzis līdz 82 eiro. Šo 14 gadu laikā ne reizi neesmu saņēmusi nevienu citu vēstuli vai brīdinājumu par šo sodu – ne uz savu ārzemju adresi, ne Latvijas adresi, kurā biju deklarēta līdz 2010. gadam. Apmaksāta soda kvīts nav saglabājusies. Bet mani pārsteidz tas, ka šo 14 gadu laikā mani nemēģināja atrast ātrāk, lai gan līdz 2006. gadam dzīvoju Latvijā, un tagad pēc 14 gadiem man atsūta pirmo vēstuli uz manu ārzemju adresi. Kā rīkoties? Vai ir iespējams kaut kādos arhīvos atrast apmaksātās kvīts kopiju? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
21. jūlijā, 2017
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Elīna Avota, direktores pienākumu izpildītāja

Jums ir jāinteresējas Ceļu satiksmes drošības direkcijā, vai ir saglabājusies informācija par 2003. gadā apmaksātu naudas sodu. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes vai zvērinātu tiesu izpildītāju rīcībā nav šādas informācijas.

Informācija pa to, vai un kad Jums nosūtīts paziņojums par pienākumu izpildīt nolēmumu, Jums rakstveidā jālūdz tam zvērinātam tiesu izpildītājam, kurš Jums tagad ir atsūtījis informāciju par parādu. Zvērinātu tiesu izpildītāju kontaktinformācija pieejama www.lzti.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas