E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12187
Lasīšanai: 4 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Par uzņemšanas kārtību bērnudārzā Daugavpilī

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2017
Violeta

Labdien! Esmu dzirdējusi, ka tad, ja viens no vecākiem mācās augstākās izglītības iestādē, bērniņu uzņem bērnudārzā bez rindas. Tā ir taisnība? Rindā uz bērnudārzu mēs stāvam Daugavpilī.

A
atbild:
21. jūnijā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Katra pašvaldība nosaka savu kārtību, kādā tiek organizēta bērnu uzņemšana pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Daugavpilī tā ir noteikta Daugavpils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 19 “Bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs” (turpmāk – noteikumi). 

Noteikumu 20. punkts paredz, ka bērnus pirmsskolas iestādē uzņem atbilstoši reģistra pakāpei un kārtas numuram reģistrā. Ar vietām pirmsskolas iestādē prioritāri tiek nodrošināti bērni, kas reģistrēti 1. pakāpes reģistrā, pie nosacījuma, ka bērnam un vismaz vienam no vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpils pilsēta, bērns nav uzņemts nevienā pirmsskolas iestādē un uz reģistrācijas brīdi vismaz vienam no vecākiem deklarētā dzīvesvieta Daugavpilī ir vismaz sešus mēnešus.

Kā tiek noteiktas reģistra pakāpes, precizēts noteikumu 12. punktā. Proti, ja deklarētā dzīvesvieta Daugavpilī ir tikai bērnam vai arī bērna un vismaz viena no vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpils mazāk nekā sešus mēnešus un bērns nav uzņemts nevienā pirmsskolas izglītības iestādē, pieteikums uz bērnudārzu tiks reģistrēts 2. pakāpes reģistrā.

Pieteikums uz bērnudārzu tiks reģistrēts 3. pakāpes reģistrā, ja bērnam un vismaz vienam no vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpils un bērns jau ir uzņemts kādā pirmsskolas iestādē, bet vecāki vēlas mainīt pirmsskolas iestādi (dzīvesvietas, darba vietas u. tml. maiņa).

Pieteikums uz bērnudārzu tiks reģistrēts 4. pakāpes reģistrā, ja bērna un vecāku deklarētā dzīvesvieta nav Daugavpils un bērns nav uzņemts nevienā pirmsskolas iestādē.

Pieteikums uz bērnudārzu tiks reģistrēts 5. pakāpes reģistrā, ja bērna un vecāku deklarētā dzīvesvieta nav Daugavpils un bērns jau ir uzņemts kādā pirmsskolas iestādē, bet vecāki vēlas mainīt pirmsskolas iestādi (dzīves vietas, darba vietas u. tml. maiņa).

Kuriem bērniem ir tiesības tikt uzņemtiem Daugavpils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ārpus kārtas, ir uzskaitīts noteikumu 22. punktā:

  • attiecīgās pirmsskolas izglītības iestādes darbinieka bērnam;
  • bērnam, kuram pirmsskolas iestādē jau ir uzņemts brālis vai māsa;
  • bērnam, kuram ar pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu speciālās izglītības programmas apguve nomainīta uz vispārējās izglītības programmas apguvi;
  • bērnam, kuram ir noteikta ārpusģimenes aprūpe;
  • Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto kategoriju darbinieku bērnam, ja ir iesniegta izziņa no vecāku (tēvs/māte) dienesta vietas (piemēram, tas attiecas uz profesionālā militārista dienesta karavīru bērniem, Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu, Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu, robežsargu bērniem, ja dienesta interesēs amatpersona tiek pārcelta uz citu apdzīvotu vietu);
  • kvalificēta speciālista (veselības aprūpes, sabiedriskās kārtības, valsts aizsardzības, izglītības, kultūras un sporta jomā), kurš ir uzaicināts nodibināt darba tiesiskās attiecības ar darba devēju Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, bērnam, pamatojoties uz Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas, Sociālo jautājumu komitejas vai Veselības aprūpes plānošanas komisijas (atbilstoši to darbības jomai) atzinumu par attiecīgās nozares un profesijas speciālista nepieciešamību Daugavpils pilsētā.

Kā redzams, Daugavpils pilsētas domes apstiprinātais regulējums neparedz uzņemt prioritārā kārtībā pašvaldības bērnudārzā augstākās izglītības iestāžu studentu bērnus. Taču, lai precizētu radušos jautājumus, aicinām personīgi vērsties Daugavpils pilsētas domes Izglītības pārvaldē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas