E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12020
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

NĪN atvieglojuma piešķiršanu nosaka pašvaldība

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. maijā, 2017
Līga

Vai var piešķirt juridiskai personai nekustamā īpašuma atvieglojumu par 2016. gadu šajā gadā, ja 2015. gadā bija veiktas investīcijas atbilstoši Riebiņu novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 14 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Riebiņu novadā"?

A
atbild:
23. maijā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likums “Par nekustamā īpašuma nodokli” paredz tiesības pašvaldībai noteikt atvieglojumus saimnieciskās darbības veicējiem. Pašvaldībai jāievēro visiem vienāds uzņēmējdarbības atbalsta princips.

Jūsu minētajos Riebiņu novada domes saistošajos noteikumos Nr. 14 ir noteikts konkrēts termiņš atvieglojuma piešķiršanai juridiskām personām: kuras investējušas iepriekšējā taksācijas gadā līdzekļus Riebiņu novada teritorijas attīstībā – kapitālajos ieguldījumos, radījušas jaunas darbvietas, kā arī veicinājušas lauksaimnieciskās ražošanas un tūrisma attīstību novadā. Juridiskai personai jānorāda pamatojums veiktajām investīcijām.

Tādējādi atbilstoši saistošajiem noteikumiem nodokļa atvieglojumu par investīcijām varēja piemērot 2016. gada nodokļa maksājumam.

Pašvaldība maksājuma paziņojumā norāda, pamatojoties uz kādām likuma normām nodoklis ir aprēķināts. Paskaidrojums par to jālūdz NĪN speciālistam, kas norādīts paziņojumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas