E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11972
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Ģimenes ārsts izlems, vai atkāroti jāveic veselības pārbaudes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. maijā, 2017
Egija Zolberga

Ja sanitārā grāmatiņa pazudusi, vai visas pārbaudes no jauna jāveic?

A
atbild:
24. maijā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 494 "Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm" 3. punktā noteikts, ka darbinieka obligāto pirmreizējo veselības pārbaudi un obligātās periodiskās veselības pārbaudes veic ģimenes ārsts, ievērojot šo noteikumu 1. pielikumā noteiktās prasības, un sniedz (vai nesniedz) atļauju darbiniekam strādāt norādītajā amatā, par to izdarot ierakstu personas medicīniskajā (jeb tā sauktajā sanitārajā) grāmatiņā. 

Noteikumu 6. punktā teikts: ja darbinieks maina darbavietu un nepieciešamais obligāto veselības pārbaužu apjoms atbilst iepriekš veiktajām, kārtējo pārbaudi var veikt, ievērojot šo noteikumu 1. pielikumā noteikto obligāto periodisko veselības pārbaužu biežumu.

Attiecīgi, ja ir nepieciešams noformēt jaunu medicīnisko grāmatiņu, ģimenes ārsts izvērtēs, vai iepriekš veiktās veselības pārbaudes (to rezultātiem būtu jābūt pieejamiem pacienta medicīniskajā kartē) atbilst noteikumu 1.pielikumā noteiktajam obligāto periodisko veselības pārbaužu biežumam, un izlems, vai ir nepieciešams veikt jaunus izmeklējumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas