E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11927
Lasīšanai: 2 minūtes

Ikgadējais atvaļinājums grūtniecei

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2017
Vera

Labdien! Esmu bērniņa gaidībās un neizmantotu ikgadējo atvaļinājumu izlēmu ņemt nevis pirms dekrēta, bet pēc. Gribētu uzzināt, vai es varu izņemt to pēc bērna kopšanas atvaļinājuma (1,5 gadi)? Vai tad saglabāsies 1,5 gadi? Un, lai noskaidrotu, kas man būs izdevīgāk, gribētu noskaidrot, kāda ir starpība: 1) ja es ņemšu neizmantotu ikgadējo atvaļinājumu pēc bērna kopšanas atvaļinājuma (1,5 gadi), 2) ja es ņemšu neizmantotu 2 nēdēļu ikgadējo atvaļinājumu pēc dzemdību 56 dienu atvaļinājuma, pirms bērna kopšanas atvaļinājuma? Šādā gadījumā es pazaudēšu bērna kopšanas pabalsta divas nedēļas, jo viņš tiek izmaksāts līdz bērna 1,5 gadiem un netiek pagarināts mana ikgadējā atvaļinājuma dēļ, jo bērna vecums nestāv uz vietas?

A
atbild:
12. maijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu neizmantotais atvaļinājums nekur nevar pazust. Darba devējam ir pienākums darbiniekam atvaļinājumu piešķirt saskaņā ar grafiku vai vienošanos, proti, kad darbinieks iesniedz iesniegumu.

Šobrīd kā grūtniecei Jums ir īpašas tiesības – izmantot atvaļinājumu pilnā apmērā neatkarīgi no nostrādātā laika,  pēc Jūsu prasījuma. To paredz Darba likuma 150. panta ceturtā daļa.

Jums var ieteikt izmantot ikgadējo atvaļinājumu pirms grūtniecības atvaļinājuma vai pēc bērna kopšanas atvaļinājuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas