E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11849
Lasīšanai: 2 minūtes

Minimālais uzturlīdzekļu apmērs katram bērnam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. aprīlī, 2017
edgars puķītis

Labdien! Man ir bērniņš no pirmās draudzenes, kurai maksāju alimentus no minimālās algas, bet ar tagadējo draudzeni man ir vēl divi bērniņi, kuriem pat minimālais nesanāk. Kā tas var būt, ka pirmajam man ir pilnā apmērā alimenti, bet vienlaikus šie divi bērni paliek bešā? Vai tur kaut kā nedalās, lai šiem diviem bērniem man arī kaut kas paliek? Paldies!

A
atbild:
25. aprīlī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Neatkarīgi no bērnu skaita, spējas uzturēt bērnu un mantas stāvokļa atbilstoši Civillikuma 179. panta piektajai daļai vecākam ir pienākums nodrošināt katram savam bērnam uzturlīdzekļus vismaz valstī noteiktajā minimālajā apmērā.

Atbilstoši Civillikuma 177. panta ceturtajai daļai bērna uzturēšanas izdevumos iekļaujami izdevumi par ēdienu, apģērbu, mājokli, higiēnas piederumiem, veselības aprūpi, izglītību, garīgai un fiziskai attīstībai nepieciešamām aktivitātēm utt. Ja runa ir par uzturlīdzekļiem minimālajā apmērā, ņemot vērā nosaukto izdevumu pozīciju vidējās izmaksas, tiesu praksē pastāv uzskats, ka uzturlīdzekļi šajā apmērā nodrošina tikai bērna pamatvajadzības. Līdz ar to, ja personai ir jāuztur trīs bērni, viņas pienākums ir darīt visu iespējamo, lai savu finansiālo situāciju uzlabotu, tādējādi nodrošinot katra sava bērna pamatvajadzības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas