E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11829
Lasīšanai: 2 minūtes

Pēc bērna kopšanas atvaļinājuma darbinieci atlaist nevar

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. aprīlī, 2017
Madara

Labdien! Ļoti interesē viens jautājums. Jau pavisam drīz man beigsies BKA un būs jāatgriežas darbā, bet moka jautājums par to, vai darba devējam ir tiesības atbrīvot mani no darba, ja man ir mazs bērns. Kur tad es dabūšu citu darbu, būdama jaunā māmiņa? Audzinu bērnu viena, no bērna tēva saņemu alimentus, un zaudēt darbu nu nekādi negribētos, bet man ir problēma, ka nav pabeigta pamata izglītība. Vai tikai šā iemesla dēļ darba devējs var mani atlaist, arī tad, ja strādāju tur jau vairāk nekā 8 gadus? Paldies par atsaucību!

A
atbild:
27. aprīlī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pēc bērna kopšanas atvaļinājuma izmantošanas Jums atbilstoši Darba likuma 156. panta ceturtajai daļai ir  jāsaglabā iepriekšējais darbs un tie paši nodarbinātības noteikumi, kā arī darba samaksa. Ja uzņēmumā ir mainījušies apstākļi un darba devējam patiešām nav iespēju Jums piedāvāt to pašu darbu, tad Jums ir tiesības prasīt darba devējam nodrošināt Jūs ar līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu, turklāt  ar ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Kas attiecas uz izglītības jautājumiem, Jums ir tiesības vienoties ar darba devēju par izglītības iegūšanu, nepārtraucot darba attiecības.  Ja šāda vienošanās ir noslēgta, tad atbilstoši Darba likuma 157. pantam darba devējs piešķir mācību atvaļinājumu, saglabājot darba samaksu vai bez tās,  piemēram, eksāmenu kārtošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas