E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11809
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja iepriekšējais dzīvokļa īpašnieks nav atrodams

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. aprīlī, 2017
Maija

Labdien! Ja dzīvoklim mainījies īpašnieks, bet ir palikuši parādi par komunālajiem pakalpojumiem, un iepriekšējais īpašnieks, juridiska persona, vairs nav atrodams, vai parādi paliek uz visu dzīvojamo māju, netiek dzēsti?

A
atbild:
25. aprīlī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija
Ģirts Beikmanis, valdes priekšsēdētājs

Atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma 10. un 13. pantam katra dzīvokļa īpašnieka pienākums ir veikt maksājumus par apsaimniekošanu un saņemtajiem pakalpojumiem. Pārdodot dzīvokli, uz jauno īpašnieku parāds nepāriet.

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis LV portālam skaidro: „Par īpašumu ir atbildīgs tas, kuram tas pieder, un tam arī jāmaksā. Tātad jāmaksā no brīža, kad apstiprināts īpašuma pirkuma darījums. Jebkurā gadījumā pircējam ar pārdevēju jāvienojas par visu saistību nokārtošanu, tā būtu pareizi.”

Viņš arī atzīst, ka problēma arvien ir nenokārtoti maksājumi, ja tos no iepriekšējā dzīvokļa īpašnieka nav iespējams piedzīt. Tomēr apsaimniekotājs, ja iepriekšējais īpašnieks vairs nav atrodams, var vērsties pie atsevišķo pakalpojumu sniedzējiem, lai viņi attiecīgās summas dzēš, un tad parādi vairs nepaliek dzīvojamai mājai.

Taču šajā gadījumā ir svarīgi, ar ko līgums par pakalpojumu sniegšanu ir noslēgts – vai ar pārvaldnieku dzīvokļu īpašnieku vārdā, vai tieši ar attiecīgā dzīvokļa īpašnieku. Ja ar pārvaldnieku, tad parāds patiešām paliks mājai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas