E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11806
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Maza apmēra prasības uzturlīdzekļu piedziņas apmērs gadā – 2100 eiro bērnam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. aprīlī, 2017
Evita

Labdien! Kāda ir maza apmēra prasība par uzturlīdzekļu piedziņu, vai var izmantot šo pašu parauga veidlapu, ja prasība ir par vairākiem bērniem, kur gada kopējā summa pārsniedz 2000 EUR. Maksimālā prasības summa 2000 EUR ir gadā kopējā summa vai mēnesī, jo par uzturlīdzekļiem tiek prasīta konkrēta summa mēnesī līdz bērnu pilngadībai, kas kopā, loģiski, pārsniedz 2000 EUR. Vai šādā gadījumā var izmantot šo formu?

A
atbild:
15. maijā, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Dana Rone, zvērināta advokāte

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.-19. panta otro daļu maza apmēra prasība uzturlīdzekļu lietā ir tāda prasība, kur gadā pieprasāmo uzturlīdzekļu daudzums vienam bērnam nepārsniedz 2100 eiro jeb vienā mēnesī – 175 eiro.

Maza apmēra prasību uzturlīdzekļu lietā, izmantojot to pašu veidlapu, var celt pret parādnieku gan par vienu, gan par vairākiem bērniem vienlaicīgi. Prasības pieteikums ir noformējams uz Ministru kabineta noteikumu Nr. 783 “Noteikumi par maza apmēra prasībā izmantojamām veidlapām” 2. pielikumā dotās veidlapas.

Protams, ka, prasot uzturlīdzekļus par vairākiem bērniem, uzturlīdzekļu summa gadā pārsniegs minētos 2100 eiro. Tomēr šī maza apmēra prasības veidlapa tik un tā ir izmantojama, jo maksimālā summa tiek prasīta tikai attiecībā uz katru bērnu, nevis visiem bērniem kopā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas