E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11744
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Gada ienākumu deklarāciju var iesniegt EDS un papīra formā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. aprīlī, 2017
Ligita

Sakiet, lūdzu, kā jāaizpilda gada ienākumu deklarācija strādājošam pensionāram, ja pensija ir 320 eiro un alga 400 eiro pirms nodokļu nomaksas?

A
atbild:
13. aprīlī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Gada ienākumu deklarāciju var iesniegt elektroniski Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) vai arī papīra formā. 

Ja Jums 2016. gadā ir bijuši izdevumi par ārstniecības pakalpojumiem un maksājumi zobārstam, tie ir attaisnotie izdevumi, no kuriem var atgūt daļu samaksātā nodokļa.

Attaisnoto izdevumu deklarēšanai nepieciešami ārstniecības izdevumu čeki (ar Jūsu personas kodu un vārdu, uzvārdu). Aizpildot deklarāciju, būs jānorāda savi personas dati, arī personas kods, tālruņa numurs, bankas konta numurs. Jānorāda arī pakalpojuma sniedzēja rekvizīti – nosaukums un reģistrācijas numurs.

 Dati par ienākumiem – algu un pensiju – ir Valsts ieņēmumu dienesta rīcībā.

Ja iesniegsiet deklarāciju papīra formā, jāaizpilda veidlapas D4 un D. Veidlapas ir VID mājaslapā.

Ja nekad neesat iesniegusi ienākumu deklarāciju, būtu ieteicams to aizpildīt un iesniegt klātienē Valsts ieņēmumu dienesta klientu centrā.

Ja esat internetbankas lietotāja, arī tad deklarāciju varēsiet aizpildīt uz vietas VID, speciālisti paskaidros, kā tas izdarāms. Līdzi jābūt personas dokumentam un internetbankas kodu kartei.

Lai ko vairāk paskaidrotu, būtu nepieciešams zināt, kāpēc gribat iesniegt deklarāciju. Šogad daudzi nodokļu maksātāji iesniedz deklarāciju, lai piemērotu iedzīvotāju ienākuma nodokļa diferencēto neapliekamo minimumu par 2016. gadu. Taču diferencēto neapliekamo minimumu nepiemēro par to periodu, kad cilvēks saņem pensiju. Strādājošam pensionāram piemēro tikai pensionāra neapliekamo minimumu, t.i., 235 eiro mēnesī jeb 2820 eiro gadā.

Valsts ieņēmumu dienesta informatīvais tālrunis 67120000.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas