E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11673
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. martā, 2017
natasa

Dzīvoju pašvaldības dzīvoklī. Ir izveidojies parāds. Rakstīju, ka varu daļēji maksāt. Esmu viena ar diviem bērniem. Bail, ka palūgs atbrīvot dzīvokli. Ko darīt? Kur vērsties pēc palīdzības?

A
atbild:
27. martā, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Likumā „Par dzīvojamo telpu īri” ir noteikts:

„28.2 pants. Dzīvojamās telpas īres līguma izbeigšana, ja īrnieks ir parādā īres maksu un maksu par pamatpakalpojumiem.

Izīrētājs var izbeigt dzīvojamās telpas īres līgumu, izliekot īrnieku kopā ar viņa ģimenes locekļiem un citām personām bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas, šādos gadījumos:

1) ja īrnieks vairāk nekā trīs mēnešus nemaksā dzīvojamās telpas īres maksu, lai gan viņam bija nodrošināta iespēja lietot dzīvojamo telpu saskaņā ar dzīvojamās telpas īres līgumu un normatīvajiem aktiem;

2) ja īrnieks vairāk nekā trīs mēnešus nemaksā par pamatpakalpojumiem, lai gan viņam bija nodrošināta iespēja izmantot pamatpakalpojumus saskaņā ar dzīvojamās telpas īres līgumu un normatīvajiem aktiem.”

1. Tātad pirmais, kas jums jādara, – jācenšas regulāri samaksāt tik daudz, cik spējat, nevis vairākus mēnešus pēc kārtas nemaksāt nemaz.

2. Ieteicams doties uz savas pašvaldības sociālo dienestu un informēt par savām finansiālajām grūtībām, jo pašvaldība sniedz palīdzību maznodrošinātiem īrniekiem, kuru ienākumi un materiālais stāvoklis nepārsniedz attiecīgās pašvaldības domes noteikto līmeni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas