E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11664
Lasīšanai: 2 minūtes
8
8

No prasības tiesā var daļēji vai pilnīgi atteikties

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. martā, 2017
karina

Labdien! Es gribu atteikties no alimentiem. Ko darīt? Tiesa vēl nav bijusi, es sarunāju ar bērna tēvu, ka viņš katru mēnesi man pārskaitīs naudu. Situācija ir tāda, ka man pienāca vēstule un pieprasa bērna tēva darbavietas adresi, bet es varu atteikt alimentus.

A
atbild:
27. martā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 74. panta trešās daļas 1. punktu prasītājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atteikties no prasības. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 164. pantu atteikties no prasības iespējams, iekams lietas izskatīšana pēc būtības nav pabeigta, un atteikšanos no prasības fiksē atsevišķā tiesas sagatavotā apliecinājumā, kuru paraksta prasītājs, vai tiesai adresētā prasītāja rakstveida pieteikumā par atteikšanos no prasības, kurš iesniedzams attiecīgajā tiesā un pievienojams lietai. Par prasītāja atteikšanos no prasības tiesa pieņem lēmumu, ar kuru vienlaikus izbeidz tiesvedību lietā. Atbilstoši minētajam Jūs varat atteikties no prasības tiesas sēdes laikā, atteikšanos izsakot mutiski un parakstot tiesas sagatavotu apliecinājumu vai iesniedzot attiecīgajai tiesai rakstveida pieteikumu par atteikšanos no prasības.

Vēršam uzmanību uz to, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 225. pantu, ja tiesvedība izbeigta, atkārtota griešanās tiesā strīdā starp tām pašām pusēm par to pašu priekšmetu un uz tā paša pamata nav pieļaujama. Līdz ar to šis solis rūpīgi jāpārdomā. Ja Jūsu rīcībā nebūs tiesas sprieduma par uzturlīdzekļu piedziņu, gadījumā, ja bērna tēvs kādā brīdī pārstās maksāt vai maksās, bet nenodrošinās Ministru kabineta noteikto minimālo uzturlīdzekļu apmēru, Jūsu rīcībā nebūs likumisku līdzekļu, lai piedzītu izveidojušos uzturlīdzekļu parādu.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas