E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11657
Lasīšanai: 2 minūtes
1
14
1
14

Nepilngadīgu personu par atrašanos alkohola reibumā brīdina vai soda

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. martā, 2017
zigrid

Esmu 17 gadus veca, nepilngadīga, un mani municipālā policija noķēra 2,4 promiļu reibumā sabiedriskā vietā. Kas man par to var būt?

A
atbild:
23. martā, 2017
Una Medne
juriste

Pārkāpuma veikšanas vietā pašvaldības policija Jums noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu un šo dokumentu vai nu pret parakstu izsniedza, vai tas tiks nosūtīts uz Jūsu deklarēto dzīvesvietu ar aicinājumu konkrētā datumā ierasties uz savas pašvaldības administratīvās komisijas sēdi.

Ja Jūs uz sēdi neieradīsieties, tad komisija lietu izskatīs bez Jūsu klātbūtnes, balstoties uz pašvaldības policijas protokolu un lietas materiāliem. Komisijas lēmums Jums tiks nosūtīts uz deklarēto dzīvesvietu.

Sods par atrašanos sabiedriskā vietā alkoholisko dzērienu ietekmē nepilngadīgai personai ir noteikts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171.1 pantā. Tas paredz izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 35 eiro.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, uzliek naudas sodu no 35 līdz 70 eiro.

Ja komisijas lēmums netiks izpildīts vai uzliktais naudas sods netiks samaksāts, tad komisijai ir tiesības sākt parāda piedziņu no Jums vai Jūsu vecākiem, ja Jums nav algotu ienākumu.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas