E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11606
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba devējs var no darbinieka piedzīt zaudējumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. martā, 2017
Igors

Sveicināti! Situācija tāda, ka apdrošināšanas kompānija mēģina piedzīt kompensāciju no apsardzes darbinieka, kurš apsardzes komersanta uzdevumā veica noteikta objekta apsardzību, un darbinieka vainas dēļ (mobilās grupas darbinieks ieradās objektā ar vienas minūtes nokavēšanos) objekts tika apzagts. Vai tas ir likumīgi? Kā arī, ja apdrošinātājs piedzīs kompensāciju par šo gadījumu no apsardzes komersanta, vai apsardzes komersants var piedzīt kompensāciju no apsardzes darbinieka, ja šis darbinieks vairs nestrādā šajā uzņēmumā? Paldies par atbildi!

A
atbild:
20. martā, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Dāvis Volksons, zvērināts advokāts

Šajā gadījumā ir būtiski noskaidrot, kāds risks ir ticis apdrošināts, kādi ir apdrošināšanas līguma noteikumi, kā arī to, vai pastāv tieša cēloņsakarība starp nodarītajiem zaudējumiem un to, ka apsardzes darbinieks ieradās ar vienas minūtes nokavēšanos. 

Katrai personai ir tiesības vērsties tiesā savu aizskarto interešu aizsardzībai. To var darīt arī apdrošināšanas kompānijas. Faktiskos apstākļus un pušu lūgumus izvērtēs tiesa. Tādēļ nav pamats konstatēt, ka jautājumā minētā rīcība ir nelikumīga. Ja darbinieka prettiesiskas un vainojamas rīcības dēļ darba devējam ir radušies zaudējumi, atbilstoši Darba likuma 31. pantam darba devējs ir tiesīgs divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas celt tiesā prasību par zaudējumu piedziņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas