E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11543
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Laulības šķiršana ārvalstī, ja vīrs dzīvo Latvijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2017
Evija Savale

Labdien! Es dzīvoju Anglijā vairāk nekā 2 gadus, vēlos šķirt laulību ar Latvijas pilsoni, kurš dzīvo Latvijā. Mēs kopā nedzīvojam gandrīz 4 gadus, nav kopīgu bērnu, īpašumu vai jebkā cita, ko dalīt. Man nav iespējas lidināties uz LV, kad vēlos, tāpēc ir jautājums, vai var izšķirt/anulēt/pārtraukt laulību 1 vai 2 dienu laikā. Vai var to darīt, tikai man esot klāt? Tā kā nedzīvojam kopā jau ļoti ilgu laiku, no vīra man ir bail, un šķirties viņš nepiekritīs labprātīgi tikai tāpēc, lai man ieriebtu un neļautu dzīvot. Ko darīt šādā situācijā? Lai pārtrauktu maksimāli ātri? Kādus papīrus man vajag? Man ir pase un oriģinālais laulības dokuments. Kur man ar to visu griezties, un cik ilgu laiku tas aizņems?

A
atbild:
21. martā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Tā kā Jūsu pastāvīgā dzīvesvieta jeb domicils ir Apvienotā Karaliste, tad Jums ir tiesības laulību šķirt atbilstoši dzīvesvietai Anglijā. Tomēr, tā kā norādāt, ka otra puse var nepiekrist laulības šķiršanai, tad tas būs jādara tiesā atbilstoši Apvienotās Karalistes normatīvajiem aktiem.

Informāciju par tiesību normām, kas regulē laulības šķiršanu Eiropas Savienības valstīs, var iegūt Eiropas e-tiesiskuma portālā e-justice.europa.eu. Svarīgi atcerēties, ka ārvalstīs šķirta Latvijas pilsoņu laulība arī Latvijā ir atzīstama par neesošu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas