E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11298
Lasīšanai: 3 minūtes
4
4

Minimālā stundas tarifa likme katru mēnesi atšķiras

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2017
sveta

Labdien! Jautājums ir par šādu situāciju. Darba līgumā rakstīts, ka strādāju vienu slodzi ar stundas likmi 2,266 (stundas tarifa likme aprēķināta no mēnešalgas 380 eiro). Labklājības ministrijas aprēķinātā četru veidu normāla darba laika ietvaros minimālā stundas tarifa likme janvārī ir 176 stundas, februāri – 160 stundas, un tā tālāk. Vai ir likumīgi, ka katru mēnesi šo stundu ir krietni mazāk. Ja tā nevar būt, kā rīkoties tālāk. Paldies!

A
atbild:
03. februārī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Minimālā darba alga ir valsts noteikta zemākā mēneša darba alga, kas visiem darba devējiem obligāti jānodrošina saviem darbiniekiem par darbu normāla darba laika ietvaros (40 stundas nedēļā). Tātad katru mēnesi darbiniekam normāla darba laika ietvaros darba alga nevar būt mazāka par minimālo mēneša darba algu (šogad 380 eiro), ja darbinieks ir nostrādājis visas mēnesī noteiktās normālā darba laika stundas. 

Labklājības ministrija aprēķina četru veidu normālā darba laika stundu skaitu mēnesī un atbilstošās minimālās stundas tarifa likmes pa mēnešiem. Minimālā stundas tarifa likme nav konstanta, katru mēnesi tā atšķiras. Šogad janvārī darbiniekiem, kuri strādā normālu darba laiku (piecu darba dienu nedēļa 40 stundas nedēļā), minimālā stundas tarifa likme ir  2,1591 eiro, februārī – 2,3750 eiro utt.

Minimālā stundas tarifa likme tiek aprēķināta saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 24. novembra noteikumu Nr. 656 par minimālās mēneša darba algas apmēru un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu prasībām.

Savukārt darba līgumā ir jānorāda, vai darbinieks ir nodarbināts normālu darba laiku vai nepilnu darba laiku. Nepilna darba laika gadījumā darba līgumā ir jānorāda nolīgtais dienas vai nedēļas darba laiks.

Minimālā stundas tarifa likme ir darba devējam saistošs rādītājs, kas nosaka minimālās darba samaksas apmēru par vienu nostrādāto stundu. To piemēro uzņēmumos, kuros noteikta laika algas sistēma un kuros nevar noteikt minimālo mēnešalgu, ja darba rakstura dēļ nav iespējams ievērot attiecīgajai darbinieku kategorijai noteikto normālo dienas vai nedēļas darba laika ilgumu, t.i., uzņēmumā noteikts summētais darba laiks.

Ja Jums nav saprotami darba līguma nosacījumi un tas, kā tiek aprēķināta darba samaksa, to paskaidrot jāprasa darba devējam.

Skaidrojošu informāciju par minimālo darba algu un stundas tarifa likmēm varat izlasīt Labklājības ministrijas mājaslapā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas