E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10400
Lasīšanai: 2 minūtes

Aizvietošanas līgums nedod tiesības uz darbu pēc BKA

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2016
Anna

Labdien! Darbā esmu pieņemta uz noteiktu laiku (darbinieka prombūtni), eju bērnu kopšanas atvaļinājumā ar 2016. gada 4. novembri. 2017. gada 5. jūnijā atgriežas darbinieks, uz kura prombūtnes laiku esmu pieņemta darbā. Gribēju uzzināt, vai bērna kopšanas pabalstu man maksās tikai līdz 2017. gada 5. jūnijam? Un vai, atgriežoties darbiniekam, uz kura prombūtnes laiku esmu pieņemta, mani atlaidīs no darba?

A
atbild:
23. septembrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Sociālajām garantijām – bērna kopšanas pabalstam, māmiņalgai utt., proti, visam, ko Jums izmaksā valsts VSAA personā, nav nekāda sakara ar darba devēja darba organizāciju un tā darbiniekiem.

BKA piešķir uz laiku līdz 1,5 gadam, un darba devējs par to nav atbildīgs finansiāli. Tas nozīmē, ka visas pienākošās sociālās garantijas Jūs saņemsiet likumā noteikto laiku.

Ja Jūs pirms došanās BKA bijāt pieņemta darbā uz noteiktu laiku – aizvietojot prombūtnē esošu citu darbinieku, un Jums ar šo darba devēju nav noslēgts darba līgums uz nenoteiktu laiku, tad Jūsu darba attiecības ir izbeigtas ar brīdi, kas bija norādīts uz noteiktu laiku noslēgtajā darba  līgumā (DL 113. pants).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas