DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Z. Kalniņa-Lukaševica tiekas ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijā

Mēs augstu vērtējam sadarbību un aktīvo dialogu ar Romas Katoļu baznīcu, kā arī spēcīgās ekumenisma tradīcijas Latvijā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica otrdien, 23.aprīlī, parlamentā tiekoties ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijā arhibīskapu Petaru Rajiču (Petar Rajič). Apustuliskais nuncijs parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Sarunā ar P.Rajiču Saeimas priekšsēdētājas biedre aktualizēja Krievijas agresijas kara Ukrainā radītos izaicinājumus un pateicās par baznīcas sniegto humāno palīdzību Ukrainai. Z.Kalniņa-Lukaševica aicināja arvien iestāties par atbalstu Ukrainai, lai uzturētu šo jautājumu politiskajā dienaskārtībā.

Z.Kalniņa-Lukaševica un P.Rajičs bija vienisprātis, ka starptautiskajai sabiedrībai aktīvāk jāiesaistās vairāk nekā 20 000 Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā Ukrainā pie savām ģimenēm.

Nuncijs norādīja, ka Latvijas balss un nostāja par Krievijas agresiju Ukrainā starptautiskajai sabiedrībai palīdz veidot labāku izpratni par situāciju. P.Rajičs novērtēja mūsu ieguldījumu Ukrainas atbalstam, tostarp uzņemot ukraiņu bēgļus.

Z.Kalniņa-Lukaševica un nuncijs pārsprieda arī drošības izaicinājumus, tostarp Krievijas propagandas un naratīvu ietekmē. Puses sprieda, ka mieram ir jābūt taisnīgam. Saeimas pārstāve akcentēja, ka attiecīgi agresoram ir jāatbild par tā pastrādātajiem noziegumiem un jābūt respektētai Ukrainas teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās. 

P.Rajičs strādā Svētā Krēsla diplomātiskajā dienestā kopš 1993.gada. Šī gada martā viņš tika iecelts par apustulisko nunciju Itālijā un Sanmarīno.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI