DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

25. aprīlī Rīgā prezentēs jauno OECD Ekonomikas pārskatu par Latviju  

Šā gada 25. aprīlī īpašā vizītē Latvijā ieradīsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (turpmāk OECD) ģenerālsekretārs Matiass Kormans (Mathias Cormann) un OECD Ekonomikas departamenta pārstāvji, lai klātienē prezentētu jauno/jaunāko Ekonomikas pārskatu par Latviju, kā arī iepazīstinātu ar pārskatā sniegtajām rekomendācijām tālākai Latvijas tautsaimniecības attīstības veicināšanai. Ekonomikas pārskata prezentācijā piedalīsies arī ekonomikas ministrs Viktors Valainis, kuram pirms šī pasākuma plānota arī divpusējā tikšanās ar M.Kormanu.  

Ekonomikas pārskatā par Latviju izvērtēta Latvijas ekonomiskā situācija, īpašu vērību pievēršot investīciju veicināšanas politikai un īstenotajiem pasākumiem, kā arī sniegtas OECD ekspertu rekomendācijas Latvijas ekonomikas ilgtspējīgākas izaugsmes nodrošināšanai. Saskaņā ar OECD praksi šāda veida pārskati par OECD dalībvalstīm tiek publicēti reizi divos gados. Jaunais Ekonomikas pārskats par Latviju tiks publicēts OECD tīmekļa vietnē šā gada 25. aprīlī (pēc prezentācijas pasākuma). 

OECD Ekonomikas pārskata par Latviju prezentācijas pasākums notiks divās daļās. I daļā plkst.10.00 – 10.50 ar uzrunām uzstāsies OECD ģenerālsekretārs M.Kormans un ekonomikas ministrs V.Valainis. Savukārt pasākuma II daļā plkst.11.20 – 13.00 notiks OECD ekspertu un Latvijas pārstāvju diskusija par Ekonomikas pārskata galvenajiem secinājumiem un ieteikumiem Latvijas ekonomikas tālākas izaugsmes sekmēšanai, īpašu uzmanību diskusijā pievēršot investīciju veicināšanai Latvijas tautsaimniecības izaugsmei, kas ir jaunā OECD Ekonomikas pārskata par Latviju galvenā izpētes tēma. 

Uz pārskata prezentācijas pasākumu aicināti ministriju, sociālo partneru, akadēmiskās vides, nevalstisko organizāciju, ārvalstu vēstniecību, kā arī citu institūciju pārstāvji, Latvijas vadošie ekonomisti un uzņēmēji.  

Vizītes Latvijā ietvaros OECD ģenerālsekretāram M.Kormanam plānotas arī individuālas tikšanās ar Valsts prezidentu, finanšu ministru, izglītības un zinātnes ministri un Ārlietu ministrijas pārstāvjiem.  

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI