DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Pārbūvēs autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile posmu pirms Tīnūžiem 

Ogres novadā sākta reģionālā autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10) pārbūve no krustojuma ar autoceļu Rīga–Ērgļi (P4) līdz Tīnūžiem (26,20.–35,27. km). Asfaltbetona segums šajā posmā bija ļoti sliktā tehniskā stāvoklī. Būvdarbus plānots pabeigt 2025.gada sākumā.  

Maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums posmā 70 km/h, darbu vietā – 50 km/h. Satiksmi būvdarbu laikā plānots organizēt arī ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu. 

Darbus sāks ar vecā seguma demontāžu pa posmiem. Visā posmā paredzēts pārbūvēt ceļa konstruktīvās kārtas, izbūvējot arī reciklēto pamata kārtu un asfaltbetona segumu divās kārtās. Apdzīvotās vietās pārbūvēs apgaismojuma infrastruktūru. Pārbūvēs četras esošās autobusu pieturvietas, pie Tīnūžu skolas tās aprīkos ar paviljoniem, savukārt autoceļa 29,5. kilometrā izbūvēs jaunu pieturvietu pāri "Kākciems". Pie Kākciema arī atjaunos dzīvnieku tuneli. Visā posmā sakārtos ūdens atvadi – raks un tīrīs grāvjus, atjaunos un pārbūvēs caurtekas.  

Būvdarbu ietvaros paredzēts izcirst 185 kokus, ciršanu saskaņojusi Ogres novada pašvaldība. Lai ceļu remontdarbu ietvaros varētu cirst kokus gar ceļu, VSIA Latvijas Valsts ceļi ir jāsaņem atļauja no pašvaldības, kuras administratīvajā teritorijā atrodas ceļš – to nosaka MK noteikumi Nr. 309 Par koku ciršanu ārpus meža 

Būvdarbus veiks SIA CBF SIA Binders par līgumcenu 7 199 240 eiro (ar PVN), projekts tiek finansēts no valsts budžeta līdzekļiem. Būvuzraudzību nodrošina SIA Būvju profesionālā uzraudzība, projekta autors ir AS Ceļuprojekts.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI