DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

I. Mūrniece piedalīsies starptautiskā stratēģiskās komunikācijas konferencē “Riga StratCom Dialogue”

Ceturtdien, 8. jūnijā, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece piedalīsies NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra rīkotajā konferencē “Riga StratCom Dialogue 2023”, kurā ar uzrunu atklās konferences otrās dienas paneļdiskusijas.

Starptautiskā konference “Riga StratCom Dialogue”  norisinās no 7. līdz 8. jūnijam Rīgā, pulcējot dažādu valstu vadītājus un valdību pārstāvjus, kā arī militārās jomas, akadēmiskās vides un privātā sektora pārstāvjus. Konferences dalībnieki diskutē par mūsdienu ģeopolitiskajiem izaicinājumiem un tehnoloģiju inovācijām, lai kopā pilnveidotu stratēģiskās komunikācijas spējas.

“Riga StratCom Dialogue” ir ikgadēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra rīkota konference, kas šogad pulcē vairāk nekā 600 dalībnieku no 33 valstīm. Šogad konferencē tiek aplūkoti dažādi stratēģiskās komunikācijas jautājumi, kas saistīti ar Krievijas izvērsto pilna mēroga karadarbību Ukrainā un globālajā informācijas telpā, piemēram, cīņa pret Krievijas īstenoto politiku, iemesli, kāpēc kara laikā Ukrainai ir izdevies izveidot spēcīgu informatīvo telpu un veidi, kā cīnīties pret Krievijas īstenoto dezinformāciju un maldīgo naratīvu izplatīšanu, īpaši, globālajos dienvidos, kur attieksme pret agresorvalsti ir neviennozīmīga.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs Rīgā darbojas kopš 2014. gada. To sākotnēji dibināja Latvija, Igaunija, Itālija, Lielbritānija, Lietuva, Polija un Vācija, un turpmākajos gados centram pievienojās Nīderlande, Somija, Zviedrija, Kanāda, Slovākija, Dānija, ASV un Ungārija. Šobrīd pievienošanās procesā ir Francija un Austrālija.

Šogad konference “Riga StratCom Dialogue” notiks tikai klātienē, un plašāka informācija par to ir pieejama tīmekļvietnē: https://rigastratcomdialogue.org/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI