DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Vēstnieks E. Semanis: filmu festivāls “Baltijos Banga 2016” simbolizē visu Baltijas valstu izcilo sadarbību kultūrā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā informē:
No 23. līdz 30. augustam Nidā, Lietuvā, norisinās 8. Starptautiskais filmu festivāls “Baltijos banga 2016”. Atklāšanas ceremonijā Latvijas vēstnieks Lietuvā Einars Semanis uzsvēra, ka “festivāls ir ļoti nozīmīgs notikums, kas simbolizē visu trīs Baltijas valstu izcilo sadarbību kultūrā. Šajā gadā festivāls ir ļoti nozīmīgs, jo Baltijas valstis atzīmē 25. gadadienu kopš neatkarības atjaunošanas. Šā gada festivāls ir arī skaista velte gaidāmajai Baltijas valstu simtgadei. Latvijas vēstniecība Lietuvā ir gandarīta, ka šogad festivālu atbalstījusi arī finansiāli ”.

Programmā iekļautas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kinematogrāfistu filmas. Festivālā piedalās arī viesu kinorežisori no Polijas un Vācijas. Latviju filmu festivālā pārstāvēs filmas "Ručs un Norie", (režisore Ināra Kolmane), "Mans tēvs baņķieris" (Ieva Ozoliņa), "Pie bagātās kundzes" (Leonīds Leimanis) un "Ausma" (Laila Pakalniņa).

Festivāla patrons ir Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs (Algirdas Butkevičius). Katru gadu festivāls notiek augustā un tiek veltīts Baltijas ceļa atcerei. Festivālu organizē Lietuvas Kinematogrāfistu savienība, Nidas Kultūras un tūrisma centrs, kā arī Neringas pašvaldība sadarbībā Latvijas Kinematogrāfistu savienību un Igaunijas Kinematogrāfistu savienību.

8. Starptautiskā filmu festivāla "Baltijos banga" programma: www.baltijosbanga.lt

Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI