DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ar attīstības sadarbībai veltītu pasākumu Berlīnē Luksemburgai nodod ES prezidentūru

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Vācijā informē:
30. jūnijā Berlīnē notika Latvijas un Luksemburgas vēstniecību, Eiropas Komisijas pārstāvniecības un Eiropas Kustības Vācijā kopīgi rīkots publisks diskusiju pasākums par ANO attīstības mērķiem pēc 2015. gada un Eiropas atbildību šo mērķu noteikšanā un sasniegšanā. Pasākums bija veltīts arī Eiropas attīstības gadam, kas tika svinīgi atklāts Rīgā 9. janvārī un noslēgsies Luksemburgā decembrī.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē var atskatīties uz intensīvu pusgadu, gatavojoties jūlijā Adisabebā notiekošajai konferencei par attīstības finansējumu, septembrī Ņujorkā paredzētajai  konferencei par attīstības mērķiem pēc 2015. gada un decembrī Parīzē plānotajai ANO klimata konferencei. Prezidentūrai ir izdevies panākt vienotu Eiropas Savienības dalībvalstu pozīciju attīstības finansējuma jautājumā un izcelt dzimumu līdztiesības jautājumu.

Pasākumā Latviju pārstāvēja Latvijas Valsts prezidenta padomnieks Eiropas lietu un ekonomikas jautājumos, bijušais Eiropas Savienības komisārs attīstības sadarbības jautājumos Andris Piebalgs, diskusijās īpaši uzsverot, ka dialogs ar jaunattīstības valstīm jābalsta uz cilvēktiesību un vienlīdzības pamatiem. Diskutējot par migrācijas izaicinājumiem, A. Piebalgs norādīja uz nepieciešamību cīnīties ne tikai ar sekām, bet novērst arī problēmas cēloņus.

Tāpat diskusijās piedalījās Luksemburgas Attīstības sadarbības aģentūras vadītāja, bijusī Luksemburgas vēstniece Vācijā, Martina Šommere (Martine Schommer) un Vācijas Ekonomiskās sadarbības un attīstības ministrijas īpašais pārstāvis Eiropas jautājumos Dr. Rolfs Šteltemaijers (Dr. Rolf Steltemeier).

Luksemburgas pārstāve atzinīgi novērtēja Latvijas prezidentūras paveikto attīstības sadarbības jomā, īpaši uzsverot dalībvalstu panākto vienošanos par kopīgo mērķi, attīstības finansējumam atvēlēt 0,7% no iekšzemes kopprodukta. Arī Vācija pievienojās Luksemburgas novērtējumam, atzīmējot, ka pēc šīs svarīgās vienošanās panākšanas ES valstis gaidāmajās konferencēs varēs runāt vienotā balsī.

Šis bija pēdējais Latvijas ES prezidentūras laikā organizētais pasākums Vācijā. Tā noslēgumā Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma svinīgi nodeva Eiropas Savienības prezidējošās valsts stafeti Luksemburgas vēstniekam Vācijā Žoržam Santēram (Georges Santer).

Latvijas vēstniecība Vācijā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI