DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2012
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Erasmus naktī kļūst skaidrs programmas finansējums

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Erasmus programmas 25.gadadienas noslēgumā, pasākumā Erasmus nakts, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) informēja visus klātesošos, ka Eiropas Komisija (EK) ir atrisinājusi 2013.gadam trūkstošā finansējuma jautājumu Erasmus programmai. Līdz ar to visiem studentiem arī nākamajā mācību gadā būs pieejamas stipendijas studijām un praksei Eiropas valstīs.

Lai noslēgtu Erasmus gadadienas svinēšanas laiku un atgādinātu studentiem par Erasmus programmas iespējām, Erasmus nakts laikā 100 studenti no 15 Latvijas augstskolām piedalījās zināšanu darbnīcās par kultūras daudzveidības, savstarpējas sadarbības, publiskās runas un finanšu jautājumiem.

Erasmus nakts galveno balvu - kruīzu uz Stokholmu - 25 komandu konkurencē saņēma Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas komanda: Dārta Romanova, Linda Fridrihsone, Fricis Vilnis un Kārlis Mičulis. Uzvarētāju komandas pārstāve Dārta Romanova stāsta: "Mūsu komanda ir gandarīta par saistošajām Erasmus nakts darbnīcām. Kādu laiku jau apsveram domu piedalīties Erasmus apmaiņas programmā, bet pasākumā ieguvām ticību tam, ka noteikti jāizmanto iespēja papildināt studiju pieredzi kādā no Eiropas valstu augstskolām."

Savukārt Swedbank simpātiju balvu ieguva komanda, kurā bija Sandis Bacāns (Biznesa augstskola "Turība"), Jānis Saulītis, Ritvars Ganulēvičs (Banku augstskola) un Edgars Egle (Latvijas Universitāte).

"Erasmus svinību gads Latvijā spējis uzrunāt un ieinteresēt ne tikai studentus, bet arī viņu vecākus un augstskolu personālu. Priecājamies, ka to noslēdzām ar vēl vienu interaktīvu un aizraujošu piedzīvojumu – spēli Erasmus nakts –, kuras laikā mēs dalībniekiem sniedzām ne tikai vērtīgas zināšanas un prasmes par iekļaušanos starpkultūru vidē, bet arī varējām apsolīt, ka Eiropā populārākā studentu apmaiņas programma turpinās savu darbību," atklāj Dita Traidās, Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore.

EK ar dalībvalstīm ir vienojusies par gandrīz 600 miljonu eiro piešķiršanu Erasmus programmai, lai nodrošinātu tās pilnvērtīgu īstenošanu šajā un nākamajā mācību gadā. Latvijai piešķirtais budžeta apmērs būs zināms nākamā gada februārī vai martā.

Iepazīties ar 25. gadadienas svinībām var Facebook un Twitter: "ERASMUS 25 Latvija", kā arī www.viaa.gov.lv.

Fakti un skaitļi par Erasmus:

  • Erasmus ir mobilitātes un sadarbības programma, kas sniedz iespēju:
    • studentiem doties studijās vai praksē uz kādu no programmas dalībvalstīm,
    • augstākās izglītības iestāžu personālam profesionāli pilnveidoties, dodoties pieredzes apmaiņā,
    • pasniedzējiem papildināt savu profesionālo pieredzi, lasot lekcijas ārvalstīs,
    • augstskolām papildināt studiju kursus, uzaicinot kā vieslektoru ārvalstu uzņēmumu pārstāvjus.
  • Erasmus programmā piedalās 33 valstis: 27 ES dalībvalstis, Horvātija, Islande, Lihtenšteina, Norvēģija, Šveice un Turcija.
  • Kopš Erasmus izveides 1987. gadā studiju iespējas vai stažēšanos ārzemēs kopumā ir izmantojuši gandrīz 3 miljoni studentu.
  • Latvijā Erasmus programmu piedāvā un koordinē 45 augstākās izglītības iestādes.
  • Programma Latvijā darbojas jau 12 gadus, un tajā līdz šim ir piedalījušies 9523 Latvijas studenti. Savukārt uz Latviju Erasmus programmas ietvaros devušies jau 3040 ārvalstu studentu.

Papildu informācija:
Dace Zaldāte
VIAA vecākā informācijas speciāliste
Tālr.: 67201170, 29207373
E-pasts: dace.zaldate@viaa.gov.lv

Astra Šēnberga
"Eko Media" vecākā projektu vadītāja
E-pasts: astra@ekomedia.lv
T. 29490132

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI