DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Konkursā EuroSkills 2012 atzinības gūst Latvijas kokapstrādes speciālists un friziere

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien noslēdzās Eiropas lielākais un prestižākais jauno profesionāļu meistarības konkurss EuroSkills 2012, kurā 450 dalībnieku konkurencē Latvijas komanda ieguva divas ekselences godalgas.

Latviju konkursā pārstāvēja 15 jaunie profesionāļi, un diviem no tiem žūrija piešķīra ekselences balvas. Tās saņēma:

1)  friziere Laura Salmiņa, kura ir absolvējusi Rīgas Stila un modes profesionālo vidusskolu un sacensībām gatavojās, trenējoties Jūrmalas salonā "Skaistumam" un skaistumkopšanas studijā "Riga Top Hair";

2)  mēbeļgaldnieks Erlens Brutāns, kurš mācās Rīgas Amatniecības vidusskolā.

Sacensības EuroSkills 2012 norisinājās Beļģijā no 4. līdz 6. oktobrim, un tajās piedalījās 27 valstu pārstāvji 46 profesijās. Ekselences godalgas piešķīra tikai tiem dalībniekiem, kas ieguva vairāk nekā 500 punktus no 600 iespējamajiem. Erlens Brutāns ieguva arī titulu "Best of Nation" par labāko valsts sniegumu.

Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore Dita Traidās: "Lielākais šī gada izaicinājums mūsu komandai bija konkurēt neskatoties uz priekšrocībām, kādas bija citu valstu jauniešiem, kas bija apbruņoti ar labākajiem instrumentiem un iekārtām, piemēram, automatizētiem, precīziem un jaudīgiem flīžu griešanas instrumentiem. Mūsu jaunieši pirmo reizi veidoja moldingu, kas nav iekļauts Latvijas sausās būves speciālistu profesionālās izglītības programmā. Lai arī komanda šobrīd ir nogurusi un būtu gribējusi sevi parādīt spožāk, mēs lepojamies, ka visi dalībnieki cīnījās līdz beigām, paveica savus uzdevumus un ar lepnumu pārstāvēja Latviju."

Vakar Latvijas delegācija viesojās pie Latvijas vēstnieces Beļģijas Karalistē, lai dalītos ar sacensību laikā gūtajiem iespaidiem. Dienas turpinājumā jaunieši apskatīja Eiropas Parlamentu, bet jau vakarā atgriezās Latvijā.

EuroSkills ir starptautiskas sacensības, kurās piedalās jaunie profesionāļi vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 25 gadiem. Eiropas līmeņa konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar pasaules mēroga profesionālās meistarības konkursu Worldskills. Latvijas dalību EuroSkills kopš 2010.gada nodrošina VIAA.

Plašāka informācija un reportāžas par Euroskills 2012 pieejamas VIAA mājas lapas www.viaa.gov.lv sadaļā "EuroSkills".

Fotogrāfijas no pasākuma apskatāmas VIAA Flickr kontā (http://www.flickr.com/photos/73458727@N06/sets/72157631690208532/with/8053574776/) un EuroSkills 2012 Flickr kontā (http://www.flickr.com/photos/euroskills2012/).

Papildu informācija:
Dace Zaldāte,
VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas
vecākā informācijas speciāliste
Tālr.: 67201170, 29207373
e-pasts: dace.zaldate@viaa.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI